BL appellerer til minister i sag om datotyranni

”At man skal kriminaliseres, fordi det regner, er hinsides enhver rimelighed”, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør i brev til Mogens Jensen

Hans Arrestrup

Mange landmænd – især i det nordvestlige Jylland – har endnu ikke formået at etablere efterafgrøder og at så tidlig vintersæd. Dermed risikerer de både træk i kvælstofkvoten samt bødestraf og KO-træk i arealstøtten.

”Et træk i kvælstofkvoten er, hvad det er. Det kan man naturligvis diskutere det rimelige i. Men at man skal kriminaliseres, fordi det regner, er hinsides enhver rimelighed”, lyder det nu i et brev fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup stilet til fødevareminister Mogens Jensen (S).

”Derfor skal vi anmode dig om at anerkende, at der er tale om force majeure, så disse sanktioner bortfalder”, tilføjes det i brevet.

Bæredygtigt Landbrugs formand, næstformand, direktør samt faglige direktør har allerede i begyndelsen af september diskuteret situationen omkring efterafgrøderne og datohysteriet med den nye minister. Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen har også offentligt ytret sig om sagen, det kan du læse om HER og HER.

Brevet til ministeren kan du se HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “BL appellerer til minister i sag om datotyranni”

  1. Tyranni som direktør Hans Aarestrup vælger at kalde Dansk og EU’s lovgivning, kan med rette sammenlignes med den tyranni DSB udsætter passagerer for for når togene kører efter køreplanen i stedet for at vente til flere rejsende er ankommet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.