Velkommen til en god dialog om fremtiden

IFAJ – en international forening for landbrugsjournalister i 50 lande – holder sin kongres i Danmark næste år. Bæredygtigt Landbrugs formand byder deltagerne velkommen

bygmark i august 19 (1)

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug

På vegne af Landsforeningen Bæredygtigt Landbrugs medlemmer – som står for planteproduktionen på halvdelen af landbrugets areal – byder jeg velkommen til alle, som deltager i IFAJ’s verdenskongres i 2020.

Kongressens tema – at vise landbrug, som imødekommer de krav, fremtidens samfund stiller – matcher den rivende udvikling, danske landmænd er midt i. Vi producerer klima- og miljøvenligt med mindst mulig arealanvendelse. De mange gæstende landbrugs-mediefolk skal have et indblik i fremtidens bæredygtige, intensiverede landbrug.

Landbruget i Danmark har i de seneste 30 år øget produktionen markant og samtidig reduceret CO2-udledningen med 30 procent. Vi er en del af løsningen på klimaudfordringerne, ikke problemet.

Optimal gødningstilførsel og korrekt behandling med gennemtestede planteværnsmidler er svaret på klimaudfordringerne. Det foregår mange steder som No-till eller pløjefri dyrkning. Et højt udbytte pr. hektar er en forudsætning for at fastholde og øge kulstofindholdet i dyrket jord.

Det vidensoptimerede, producerende landbrug levner plads til natur, skovrejsning og biodiversitet, samtidig med at det er godt for miljøet. Dér er fremtiden.

(Indlægget har også været bragt på hjemmesiden for foreningen Danske Fødevare- & Landbrugsjournalister, dén udgave kan du læse via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.