Ingen grund til at svine moderne landbrug til

Bæredygtigt Landbrugs formand sætter punktum i avisdebat med skribent, der bliver ved med at beskylde konventionelt landbrug for ikke at være klimavenligt

Flemming Fuglede Jørgensen

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Al produktion sætter sine klimaspor – også produktionen af de fødevarer, vi alle spiser.

Flere internationale forskere har regnet på dette klimaaftryk – bl.a. en gruppe internationale forskere for Chalmers Teknologiske Universitet i Göteborg. Konklusionerne er enslydende og klare: Økologiske afgrøder udleder 50-70 pct. mere CO2 end konventionelle.

Peter Jacobsens vrøvl og beskyldninger, som han nu flere gange har fremført her i avisen om det moderne intensiverede bæredygtige landbrug, er useriøse og ikke videnskabeligt underbyggede. Derfor slutter denne debat her.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til dagbladene i mediekoncernen Sjællandske Medier).

Scroll to Top