I USA hylder man landmanden

De færreste danske politikere ønsker formentlig at lære ret meget af Donald Trump. Men på ét punkt er der måske noget at hente…

Peter Rosendal høster

En noget anden og mere positiv sprogbrug kendetegner ofte amerikanske politikere, når de skal omtale deres fødevare-producenter.

”Vi er stolte af vores landmænd, vi elsker vores landmænd”, lød det således fra USA’s præsident Donald Trump, da han forleden meddelte, at der var indgået en handelsaftale med EU.

Aftalen indebærer, at amerikanerne får nemmere ved at eksportere hormonfrit oksekød til EU.

Kæmpe ros til farmerne

Signe Dahl fra hjemmesiden indblik.net fortæller, hvordan Trump ved dén lejlighed beskrev farmerne og rancherne som patrioter, for det er altid dem, andre lande først prøver at ramme, men – lyder det fra den kontroversielle præsident – hans administration ønsker at fjerne målskiven fra deres ryg:

”Åbningen af andre markeder for vores landmænd handler om mere end bare en industri, det handler om en livsform. Generationer af hårdt arbejde, passion og dedikation har gjort USA til verdens største producent af højkvalitets oksekød”, sagde præsidenten om aftalen, der forventes næsten at tredoble eksporten af amerikansk oksekød til Europa.

Masser af landbrugsstof på indblik.net

Du kan læse hele Signe Dahls artikel via linket HER.

Hjemmesiden www.indblik.net sætter fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.