100 % økologi er en illusion

Verden kan ikke undvære moderne, vidensbaseret landbrug - skriver Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Nogen foreslår angiveligt den kommende regering, at der bør lægges afgift på konventionelt landbrug for at understøtte økologien.

En sådan beslutning vil være en katastrofe ikke bare for landmanden og landdistrikterne – men også for både eksporten og samfundsøkonomien. Ja, selv miljøet og klimaet vil tage skade, idet økologiske fødevarer som bekendt udleder mere CO2 end konventionelle landbrugsprodukter.

Økologer bruger både pesticider og konventionel gylle

Det er i øvrigt en myte, at økologer ikke bruger pesticider. De anvender også planteværnsmidler, blot nogle andre typer. Økologerne benytter sig desuden af konventionel husdyrgødning. De må endda bruge 100 % konventionel gylle – fordi de jo skal have næringsstofferne et eller andet sted fra.

Hvis man virkelig skulle være ærlig overfor forbrugerne, burde politikerne foreslå følgende: Økologer må for eftertiden ikke bruge hverken pesticider eller konventionel gylle! Lad os så se, hvad økologerne siger til dét…

Hvem skal ikke længere have mad?

Det er rigtig fint, at forbrugerne også kan vælge nichen økologi, når de står foran køledisken i supermarkedet. Men det er en illusion af de helt store at forestille sig en verden uden moderne, vidensbaseret landbrug.

Klodens befolkning vokser støt, og flere og flere munde skal derfor mættes. Hvem er det, der ikke længere skal have mad, hvis vi skal væk fra det intensive landbrug?

Husk: Dansk landbrug – konventionelt såvel som økologisk – er et af de mest miljø- og klimavenlige i verden!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

1 kommentar til “100 % økologi er en illusion”

  1. henning thrane

    — godt brølt Flemming, og sandt, hvert eneste ord. Økologi worldwide ville skabe hunger plus mere skovrydning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen