Plads til naturen kræver intensiv landbrugsproduktion

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening på denne uges Naturmøde i Hirtshals

hirtshals5

Alle elsker vi naturen, og alle har vi brug for fødevarer – men hvorfor taler så mange om natur og landbrug som hinandens modsætninger?

Er der ikke netop behov for en bæredygtig og intensiveret landbrugsproduktion på landbrugsarealerne, så der bliver plads til naturen, og så vi kan lade natur være natur og landbrug være landbrug?

Sådan lyder oplægget til en debat på Naturmødet i Hirtshals på fredag den 24. maj kl. 12.00.

”Plads til naturen kræver intensiv landbrugsproduktion” kaldes arrangementet – der er blevet til på initiativ af Bæredygtigt Landbrug og har deltagelse af såvel Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen som formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster.

Nej tak til ukrudt i afgrøderne

”Selv om der findes gode tiltag såsom blomsterstriber, vil monokultur i landbrugslandet altid være det modsatte af biodiversitet – uanset om vi taler om konventionelt eller økologisk landbrug. Ingen af os er jo interesseret i ukrudt i maden”, lyder det fra Jørgen Evald Jensen.

”Netop derfor er det så vigtigt at skille tingene ad og erkende, at dér vil vi have landbrugsarealer, og hér vil vi have natur. Plads til naturen fordrer således en intensiv landbrugsproduktion på markerne med store og stærke afgrøder med dybe rødder, der kan samle næringsstoffer og vand op dybt nede i jorden”, tilføjer Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør.

BL står bag ny planteavlsstrategi

Bæredygtigt Landbrug er dette forår kommet med et udspil til en national planteavlsstrategi, der giver plads til både natur og landbrugsproduktion – en landbrugsproduktion, der udnytter Landbrugspakkens gødningskvote fuldt ud, ikke mindst til gavn for naturen. Du kan læse planteavlsstrategien HER.

Naturmødet i Hirtshals afvikles i dagene fra torsdag den 23. til lørdag den 25. maj. Fredagens debat begynder altså kl. 12 og finder sted på den såkaldte Zenit-scene – hvor Zetlands direktør Jakob Moll er vært.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.