Manipulerende professor skader landbruget

Stiig Markager taler ikke sandt - alligevel kræver politikere landbrugsjord taget ud af dyrkning eller voldsom begrænsning i brugen af gødning som følge af professorens udtalelser

formand

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet har gentagne gange fremsat udtalelser, der fremkalder et forkert billede af dansk landbrugs miljøpåvirkning.

Senest påstår professoren eksempelvis, at der siden 2010 har været en ”signifikant stigning” i udledningen af kvælstof – hvilket taler direkte imod tallene i den årlige, officielle miljørapport, Novana-rapporten, fra selvsamme universitet!

Katastrofale følger for landmanden

”Vi ved, at 40 % af det kvælstof, man tilfører markerne, ender ude i miljøet”, lød det også fra Markager – selv om under 10 procent af den tilførte gødning udledes til det danske havmiljø (der i øvrigt påvirkes meget mere af, hvad der udledes fra Østeuropa).

Problemet med professorens manipulationer – der også indebærer brugen af for længst forældede tal – er, at politikere som følge af Markagers udmeldinger kræver landbrugsjord taget ud af dyrkning eller voldsom begrænsning i brugen af gødning. Begge dele ville være katastrofalt for dansk landbrug – der faktisk har begrænset både miljø- og klimapåvirkningen ganske betragteligt de seneste mange år.

Universitetet: Han taler på egne vegne…

Når Aarhus Universitet spørges ind til Markagers udmeldinger, lyder svaret, at professoren udtaler sig på egne vegne, ikke på vegne af universitetet! Vi har derfor i et brev stilet personligt til professoren bedt ham om at dokumentere eller tilbagetrække sine påstande – men mangler endnu svar.

Det er ikke troværdigt, at medier og politikere vedblivende lytter til en politiserende professor, som gang på gang er blevet underkendt rent fagligt.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.