Kære bønder – stem strategisk!

Nordjysk folketingskandidat går til valg på en landbrugspolitik, der er inspireret af Bæredygtigt Landbrugs arbejde

landskab-majs-juli-16

Af Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem og folketingskandidat (DF), Nordjylland

Alt for mange storby-borgere tager del i en falsk kampagne mod landbruget og livet på landet.

Derfor vil jeg opfordre læserne til at gøre sig følgende strategiske overvejelse: Efter folketingsvalget står Dansk Folkeparti nok med nøglen til landbrugets rammevilkår, uanset om blå eller rød blok vinder.

Skeptisk overfor embedsmandsvældet

Og hvis jeg som DF-kandidat skulle være så heldig at komme i Folketinget, så vil størstedelen af min landbrugspolitik være inspireret af Bæredygtigt Landbrugs prisværdige arbejde.

Jeg er dybt skeptisk over for det nuværende ”embeds- og styrelsesvælde”, hvor diverse styrelser skifter navn og struktur i takt med, at skandaler og pseudo-videnskab fortærer de gamle navne og strukturer.

Ellemann og Jarlov er skrækeksempler

Samtlige partier i blå blok rummer dygtige og landbrugs-venlige politikere. Men de gode folk sidder langt tilbage i partibussen, og partiernes chauffører fremstår sølle. Nævn Jakob Ellemann-Jensen (V), og så behøver man næppe skrive mere om Venstres såkaldte landbrugspolitik…

Så er der den konservative storbymand Rasmus Jarlov. Han udløste en spiral af ballade godt hjulpet af et uvidende bymedie ved navn Berlingske.

Hvor er Liberal Alliance?

Dernæst vil jeg gerne udsende en efterlysning: Har nogen hørt eller set Liberal Alliance, efter at partiet i 2015 indkasserede en masse landmands-stemmer?

Slutteligt er der Nye Borgerliges Pernille Vermund. Hun har ben i næsen, men får i overført betydning ganske svært ved at forlige sine nordsjællandske stilethæle med en gedigen dansk plovfure. Er hun mon en ny version af LA’s Mette Bock?

Så kære bønder, stem strategisk og sæt kryds direkte ved navnet på lige netop den person, I måtte finde bedste egnet. Uanset om I stemmer på mig eller ej. Uanset valgresultatet har jeg bondebaggrund; jeg er bosat på landet, og jeg er umådelig stolt over dansk landbrugs rolle. Konventionel såvel som økologisk. Vi skal have liv på landet.

(Indlægget har også været bragt i flere medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.