DF: Vildsvinehegn er rettidig omhu

Jørn Dohrmann (DF) forstår ikke, hvorfor EU-Kommissionen tilsyneladende forholder sig kritisk til kampen mod svinepest

eu-flag

Af Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, Vamdrup

EU-Kommissionen vil nu have de danske myndigheder til at forklare sig omkring vildsvinehegnet mod Tyskland.

Hvad er det lige, Kommissionen ikke forstår?

Hegn er også accepteret andre steder

Har man ikke forstået, at vi har afrikansk svinepest i Europa? Eller at eksport af kød fra Danmark tælles i milliarder, såvel som tusindvis af arbejdspladser?

Det tror jeg nu nok, EU har, for man har jo også accepteret lignende hegn i andre europæiske lande. EU-Kommissionen har vel blot haft lidt for meget tid, når de ikke kan finde på andet end at genere fornuftige tiltag.

Danmark har i øvrigt i modsætning til andre lande en relativ kort grænse mod syd, der er afgrænset af hav på begge sider. Et hegn er dermed endnu mere effektivt. Man kunne desuden sagtens have sat dobbelthegn op, som man gør de steder, hvor svinepesten er konstateret, for det er altid bedre at forebygge end at helbrede.

Blot et af tiltagene

Svinehegnet er rettidig omhu og kun et af de tiltag, vi skal gøre for at passe på vores milliardeksport. Vildsvinejægere og sms-kæder, der melder, hvor der er konstateret vildsvin, er også gode bud på andre tiltag. Vi skal passe på Danmark og vores eksport og ignorere Kommissionen.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tager da også Kommissionens påfund med sindsro, og det kan han vist også roligt gøre.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev flere steder. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen