Tast-selv-problemerne bør få ministeren til at bande

Udskift ledelsen af statens IT-systemer, foreslår Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen

20180301baeredygtigt-personale026

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug

I nat brød tast-selv-systemet ned igen-igen, og hele formiddagen har der været en besked på styrelsens hjemmeside om, at vi forventer at have det oppe igen kl. … – og så er tidspunktet blevet rykket flere gange.

Det er helt utilstedeligt.

I øjeblikket skal landmandens ansøgning om grundbetaling indsendes. I 1000-vis af ansøgninger mangler endnu. Og styrelsen har i går sendt en melding ud om, at ansøgningsfristen ikke forlænges ud over den 17. april – for en forlængelse vil betyde forsinkelser i udbetalingerne, hedder det.

Hvor der er vilje…

Sig mig, havde de tænkt sig at begynde at behandle ansøgninger i påsken? Eller begynder de i den helt store stil, inden perioden med mulighed for rettelser er overskredet?

Fristen kunne snildt forlænges uden konsekvenser for landmanden, hvis der var en vilje. Styrelsen kan jo bare begynde at behandle de ansøgninger, som det ved stort held og snilde er lykkedes at få igennem systemet. Der er trods alt noget at gå i gang med. Det er en arrogant og helt utilfredsstillende måde at behandle erhvervet på.

Det må have en ende. Nu.

En anden servicevenlig tone ønskes

Vi må have en ny ledelse af statens IT, der formår at få et IT-system til at virke. Og vi må have en anden tone fra det offentliges side overfor de mange, der arbejder dag og nat på at få landmandens ansøgninger sendt igennem et fejlbehæftet og ubrugeligt system, der hele tiden bryder sammen.

Det her må virkelig få ministeren til at bande – hvis der overhovedet er anstændighed tilbage. For her er der grund til det.

OPDATERET:

Presset hjalp! Et par timer efter at denne artikel var lagt på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, kom der en fristudsættelse. Den nye ansøgningsfrist er den 26. april.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen