Ministeren bruger stadig mørkelygten

Kandidater, der støtter den nuværende Ellemann-linje, får ikke valgplakater op på mine marker, skriver Ulrik Lunden - bestyrelsesmedlem i BL og mangeårigt Venstre-medlem...

20180301baeredygtigt-personale019

Af landmand Ulrik Lunden, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Store Bouet, Asaa

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) blander nu oppositionen ind i sin harme over, at landbruget ikke har leveret på de kollektive virkemidler.

Han vil åbenbart have det til at lyde, som om det var af frygt for oppositionens gøren og laden, at han bandede.

Hold dig til saglighed og faglighed

Bortforklaringer hjælper ikke, hr. minister.

Ministeren skulle hellere forholde sig til det faglige grundlag. Ministeren må nemlig ikke sanktionere landbruget for ikke at leve op til krav, der er baseret på forkerte præmisser. Landbruget reguleres på baggrund af 50.000 tons kvælstof mere, end erhvervet har haft mulighed for at bruge. Det er den virkelige skandale, hr. Ellemann. Det er den sandhed, du bevidst undertrykker. Det er på den baggrund, du udstiller landbrugserhvervet som værende ikke ordholdende.

Det er ikke i orden, når en minister bruger mørkelygten og lader sig rive med af en ufaglig folkestemning for ikke at komme i “bad standing” hos det grønne vælgersegment. Det vidner om en minister, der i langt højere grad er interesseret i at score billige grønne points end en faglig korrekt regulering af det erhverv, han selv er minister for.

Hvilke Venstre-folk støtter Ellemann?

Det bliver efterhånden spændende at se, hvor dine jyske partikollegaer kan opsætte valgplakater her i det jyske. Trods mit mangeårige medlemskab af Venstre kan jeg sige, at kandidater, der støtter den nuværende Ellemann-linje, ikke får plakater på mine marker.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse aviser).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen