Minister på forvaltningsretligt vildspor

Sanktioner mod landbruget vil være ulovlige, lyder det fra BL's advokat

Bæredygtigt Landbrug holder generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole med forskellige indledende oplæg.

BL-advokat Sønderby kritiserer nu i skarpe vendinger ministerens forsvar i sagen om kollektive virkemidler. Ifølge advokaten vil det være forvaltningsstridigt at sanktionere landbruget, sådan som ministeren lægger op til.

“Når landbruget ikke har modtaget 50.000 tons N, som var forudsat i landbrugspakken, savner det juridisk grundlag at kritisere for levering af kompenserende kollektive foranstaltninger.”

Det vil være ulovligt, hvis ministerens udtalelser om sanktioner føres ud i livet, pointerer advokaten. Det hviler på helt basal aftaleret. Hvis man ikke har leveret sin egen ydelse til tiden, kan man ikke sanktionere for ikke at modtage modydelsen, siger han.

Advokaten føjer til: “Det er retsstridigt at rakke et erhverv ned. Alene vedblivende at referere til brudte forudsætninger kan vise sig retsstridige, når de savner hold i faglighed”.

Advokaten refererer til ministerens udtalelser til flere medier, blandt andet B.T. og debatindlæg i dagens udgave af Effektivt Landbrug, hvor han forklarer om sin følelsesmæssige reaktion, da han fandt ud af, at der ikke var gennemført det antal kollektive midler som forudsat i landbrugspakken. Ministeren lover i den forbindelse sanktioner overfor landbruget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.