Mælkeproducenter: L&F tilgodeser mejerierne, ikke producenterne!

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter går i rette med Martin Merrilds kommentarer om nye EU-planer

eu-flag

EU’s planer om at gennemføre produktionsbegrænsninger skaber nu en heftig debat mellem Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM) og formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

“Planøkonomisk kommunistisk projekt”

I sidste uge kom landbrugsudvalget i Europa-Parlamentet således frem til, at man skal kunne pålægge europæiske landmænd at sænke produktionen i krisetider og samtidig have mulighed for at straffe landmænd økonomisk med bøder, hvis de ikke gør.

Det kaldte Martin Merrild efterfølgende for ”et fuldstændig planøkonomisk kommunistisk projekt, som vil smadre vores landbrugsproduktion”. L&F-formanden tilføjede til Altinget, at ”man skal simpelthen være ortodoks kommunist for at tro på sådan noget lort”.

Godt liberalt markedsprincip

Ifølge Effektivt Landbrug ser Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter noget anderledes på at begrænse udbuddet i kriseperioder – også selv om LDM gerne havde set en mere intelligent måde at gøre det på:

”Hvis mælkeproduktion skal foregå på markedsvilkår, skal mælkeproducenterne jo have mulighed for at udnytte markedsvilkårene. Ellers sidder mejeridirektørerne og skummer fløden, og producenterne knokler for ingenting, det har vi lige set i den seneste krise”, er LDM’s formand Kjartan Poulsen citeret for at skrive i landsforeningens ugebrev.

”Vi har også set, at det ikke er lykken at oplagre bjerge af pulver og smør, det trækker blot pinen i langdrag og penge ud af EU-kassen. Nej, hvis der ikke er efterspørgsel efter varen til en omkostningsdækkende pris, så skal varen slet ikke fremstilles. Det synes egentlig at være et godt liberalt markedsprincip, og det er ærgerligt, at L&F repræsenterer en holdning, der kun tilgodeser mejerierne i Europa på producenternes bekostning”, tilføjer Kjartan Poulsen.

Kræver godkendelse hele tre steder

Hvis det pågældende forslag om at kunne gennemføre en begrænsning i produktionen skal vedtages, kræver det godkendelse i både Europa-Parlamentet, EU-Kommissionen samt i ministerrådet.

Du kan læse hele artiklen i Effektivt Landbrug via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.