Hvor blev fagligheden af, hr. minister?

Venstre-ministeren Jakob Ellemann-Jensen kunne med fordel lytte til de mange partifæller sågar også i folketingsgruppen, som er ”belastet” af faglig viden om ministerens resortområde, skriver Peter Bohsen Jensen

Peter Bohsen

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Miljø- og fødevareminister Ellemann-Jensen er god til blomstrende ordbilleder og one-liners.

Det er en vigtig overlevelsesegenskab for en minister, der ikke vil vide af sit ministeriums faglige substans og ikke vil eller måske ikke formår at debattere på et fagligt grundlag. Venstre-ministeren kunne med fordel lytte til de mange medlemmer af partiet Venstre sågar også i folketingsgruppen, som er ”belastet” af faglig viden om ministerens resortområde.

Vi i landbruget forventer ikke en minister eller et folketingsmedlem, som blot taler os efter munden, men vi kunne tænke os en minister, der tager fagligheden i de dybt komplicerede spørgsmål alvorligt og ikke udelukkende fører sig frem med dumsmarte bemærkninger på bekostning af den seriøse faglighed.

Efterhånden mange episoder

Eksemplerne er mange.

Ministeren bandede over landbruget, sagde han, da han blev bekendt med, at der ikke var etableret tilstrækkeligt med minivådområder – det skyldes i høj grad det administrative bureaukrati.

Han fortæller, at landbruget ikke benytter den gødning, der er til rådighed, vel vidende at den mængde han går ud fra, er baseret på gamle prognoser og ikke på virkeligheden.

Og han fortæller, at Landbrugsstyrelsens udflytning til Augustenborg ikke er uden skyld i manglende udbetalinger efter moderniseringsordningen – vel vidende at problemet er opstået, lang tid inden udflytningen kom på tale.

Vi taler gerne med dem, der har fingeren på pulsen

Hr. minister, du beskylder Bæredygtigt Landbrug for at stå på en ølkasse og råbe. Og ja, vi vil udbrede landbrugsfaglighed fra alle de platforme, der gives. Vi taler med alle – både de unge og dem over 70 og i særdeleshed med dem, der har fingeren på den faglige puls både i forskningen og i erhvervet.

På din selvvalgte piedestal, hvorfra dine populistiske ordblomster strømmer, kan vi forstå, at fagligheden har ringe kår. Men hr. minister: Ligegyldigt om du ikke vil tale med alle, så trækker fagligheden altid det længste strå.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.