Husk S-formandens løfter til landbruget

Statsminister-kandidaten Mette Frederiksen lover så meget, når hun møder landmænd landet over, skriver BL's formand Flemming Fuglede Jørgensen

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Der er gået sport i at tæske løs på landbruget her op til folketingsvalget. Mange politikere og -kandidater hakker ivrigt på et erhverv, som ingen af os kan undvære.

Derfor er Landbrugspakken en god idé

Det er derfor værd at huske, hvad den måske kommende statsminister Mette Frederiksen (S) lover, hver gang hun optræder ved landbrugsmøder landet over:

Hun afviser således at blæse til angreb på Landbrugspakken, lyder det. Tak for det – de øgede gødningsmængder har trods alt genskabt noget optimisme i erhvervet og gjort, at vi igen kan producere kvalitets-korn. En veludviklet afgrøde kan jo netop bedre opsamle næringsstofferne, inden de når vandmiljøet – og i øvrigt gavner vi ligeledes miljøet og naturen ved at reducere importen af soja fra Sydamerika.

En masse andre løfter og tilkendegivelser

Derudover vil Mette Frederiksen ifølge eget udsagn lave landbrugspolitik henover midten af dansk politik og inddrage de borgerlige. Hun vil kæmpe for, at flere danskproducerede svin bliver slagtet i Danmark, så vi kan fastholde arbejdspladser herhjemme. Hun synes, danske landmænd er blandt de mest miljøvenlige af slagsen på jordkloden og derfor er bedst til at producere fødevarer – selv om det desværre ikke altid fremgår af debatten. Og så er det noget pjat at tro, at vi redder klimaet ved at spise mindre kød, har Mette Frederiksen også udtalt.

Rigtigt set: Dansk landbrug er særdeles miljø- og klimabevidst og har mindsket udledningerne ganske betragteligt de seneste mange år.

Vi husker naturligvis Mette Frederiksens tilkendegivelser, når valget er overstået, og en ny regering muligvis under hendes ledelse sætter retningen.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.