Som man råber, får man svar

Mine marker afvander til Ryå – og her er både fosfortal og kvælstoftal lavere end det, der udledes fra rensningsanlæg, understreger BL-formand

20180301baeredygtigt-personale029

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

”Der har generelt været en positiv udvikling i ålegræssets udbredelse i de seneste 10 år, hvilket betyder, at den maksimale dybdeudbredelse siden 2008 er forøget med 14 % i kystvande. Lokalt kan der dog være store forskelle i udviklingen fra stilstand/tilbagegang til endnu større fremgang”.

Sådan står at læse i den nyeste Novana-rapport, som jeg henviste til i et læserbrev i Nordjyske forleden. Den fremgang har glædet mig, derfor skrev jeg om den.

At Arne Kristensen i et indlæg i Nordjyske den 26. marts fortæller, at han har oplevet tilbagegang – kan skyldes, at han har været i Limfjorden, der uvist at hvilken årsag har haft stagnation og egentlig tilbagegang i ålegræsset flere steder.

Hvad betyder rensningsanlægget?

Netop fordi Limfjorden adskiller sig fra den generelle udvikling, vil det være centralt at undersøge de specifikke forhold, som f.eks. hvilken betydning de gentagne udledninger fra rensningsanlægget nær svømmebadet i Aalborg har – eller se på, hvad der blæser med vestenvinden ind i fjorden fra Høfte 42.

At blive ved med at give landbruget skylden er en stor fejl. Mine marker afvander til Ryå – og her er både fosfortal og kvælstoftal lavere end det, der udledes fra rensningsanlæg.

Som formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug udtaler jeg mig om den generelle overordnede udvikling på basis af den nyeste viden. Her er der en positiv udvikling i ålegræssets udbredelse, det var det, jeg skrev.

Professoren er den mest skyldige

Jeg påpeger samtidig, at professor Stiig Markager ikke benytter denne nyeste viden – derfor virker hans udsagn som høje råb og ikke artikuleret vidensformidling. Denne professor må derfor være den mest skyldige ifølge Arne Kristensens udsagn om, at den, der råber højest, er den mest skyldige.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i avisen Nordjyske).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.