Se Bo Ritterbusch i DR2’s Debatten

BL-medlem deltog i torsdag aftens tv-debat om blandt andet landbrug og klima – og stod nærmest tilbage som den eneste forsvarer af konventionelt landbrug

ritterbusch-1

Landmand, folketingskandidat og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Bo Ritterbusch, var blandt deltagerne, da Clement Kjersgaard torsdag aften bød indenfor til ”Debatten” på DR2.

Denne gang skulle der debatteres blandt andet landbrug og klima – og Bo Ritterbusch var inviteret i tv-studiet på grund af det læserbrev, han tidligere på ugen havde skrevet om den for samfundet så nødvendige fødevare-produktion.

Markager på hold med Gjerding og Elbæk

Landmanden fra Hadsund-egnen gjorde i udsendelsen sit bedste for at komme til orde blandt de mange rød/grønne debattører – som øjensynligt mente stort set det samme og i øvrigt alle pegede fingre ad landmænd som de store syndere.

Panelet havde også deltagelse af den omstridte professor Stiig Markager – som forventeligt var castet til at bakke Danmarks Naturfredningsforenings præsident Maria Reumert Gjerding og partileder Uffe Elbæk fra Alternativet op i deres synspunkter.

Jo, landbruget har faktisk leveret

Bo Ritterbusch understregede, at kvælstofudledningen generelt er faldet de seneste mange år – og at han og hans kolleger nærmest står i kø for at få lov til at lave eksempelvis minivådområder. Det er således offentligt bureaukrati, der forhindrer landmændene i at nedbringe kvælstofudledningen yderligere som lovet i Landbrugspakken.

Vi landmænd har altid leveret på frivillige aftaler, og det kommer vi også til her – lød et af budskaberne fra Bo Ritterbusch, som i modsætning til en aggressiv økolog bevarede roen hele vejen igennem debatten.

Ritterbusch stod efter udsendelsen nærmest tilbage som de konventionelle landmænds og kødspisernes eneste forsvarer. Især følgende bemærkning fra Hadsund-landmanden vil til evig tid sidde fast i mange tv-seeres erindring:

“Vi har allerede maskiner, der kan lave græs til protein – det hedder køer!”

Du kan se hele tv-programmet via linket HER.

Og HER kan du læse det omtalte læserbrev fra Bo Ritterbusch.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen