Landbruget er kun spidsen af isbjerget

Hvorfor er vores erhverv prügelknabe, når dansk landbrugs kemiforbrug kun er 0,5 procent af Danmarks samlede kemiforbrug, spørger BL-bestyrelsesmedlem Alfred Olesen

alfred

Af Alfred Tværsig Olesen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld

Dansk landbrugs kemiforbrug er kun 0,5 procent af Danmarks samlede kemiforbrug, men alligevel anklages vi for at være et stort problem. Det minder om et isbjerg. Man koncentrerer sig mest om den lille spids, der stikker op.

Jeg ville ønske, at man gav sig selv indsigt, vendte det hele rundt og så på sit eget forbrug. Det er åbenbart ikke rettidigt i Danmark, at vi alle tager ansvar. Man bruger sin prügelknabe – landbruget.

Essensen i dette er, at vi alle skal åbne øjnene for, hvad der egentlig påvirker vores miljø. Hvis vi skal løse opgaven til fulde, skal vi alle i arbejdstøjet. Vi skylder hinanden at sætte os helt ind i tingene, for vi har alle ansvar. Vi skylder hinanden at være grundige.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen