Kære Jacob Jensen – BL forlanger skam kun at blive reguleret fagligt og juridisk korrekt!

Bæredygtigt Landbrug bakker 100 % op om Landbrugspakken - men hvad med vandområdeplaner, sprøjteforbud og optrapning af kontroller, spørger BL's formand

logo-softshelltoej-logo-bl-3

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Venstres folketingsmedlem Jacob Jensen anklager mig i Landbrugsavisen for ikke at ville se realiteterne i øjnene – med henvisning til, at Venstre med bl.a. Landbrugspakken har fået gennemført markante forbedringer i landbrugets rammebetingelser.

Derfor burde jeg ikke – påpeger Jacob Jensen – have frarådet at stemme på partiet Venstre.

Heri er jeg helt enig med Jacob Jensen. Så er det jo godt, at jeg heller aldrig har sagt noget sådant.

Diverse udspil udhuler fordelene ved Landbrugspakken

Det, jeg har sagt, er, at det kan være svært for vi landmænd at finde ud af, hvem vi skal stemme på, når vi – også med en borgerlig regering ved magten – må lægge ryg til gentagne populistiske tiltag, der hver gang gør det sværere at drive landbrug i Danmark.

For jo – i Bæredygtigt Landbrug bakker vi 100 % op om den landbrugspakke, der gør det muligt igen at give planterne den næring, de har brug for.

Vi bryder os bare ikke om, at mange andre udspil, der har opbakning fra skiftende Venstre-ministre, udhuler fordelene ved selvsamme landbrugspakke: Vandområdeplaner, der risikerer at braklægge en tredjedel af dansk landbrug. Sprøjteforbud, der hverken har miljø- eller sundhedsmæssig effekt. Eller en optrapning af det kontrol- og bureaukratiserings-helvede, som vi dagligt er underlagt.

Stem på en landbrugsvenlig blå politiker

På BL’s generalforsamling forleden opfordrede jeg derfor de knap 500 fremmødte til at stemme på en landbrugsvenlig blå politiker.

Dem er der heldigvis stadig en del af.

Men uanset hvilken regering, som er ved magten, fortsætter Bæredygtigt Landbrug sin kamp for, at danske landmænd kan blive reguleret fagligt og juridisk korrekt.

Indlægget har været bragt i Landbrugsavisen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen