Ja, Bæredygtigt Landbrug provokerer – fagligt korrekt!

Bæredygtigt Landbrug går også i dag imod strømmen, fordi vi ønsker fagligheden genindført i reguleringen af erhvervet - understreger BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen

Flemming 3

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har ret. Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug er en spøgelsesbilist – i den forstand, at vi ikke er lemminger, der blot følger strømmen i en tilfældig feel-good-stemning.

Kun døde fisk flyder med strømmen.

Derfor er det nødvendigt at gå imod strømmen

Bæredygtigt Landbrug gik imod strømmen, da resten af landbruget bøjede hovedet og sagde til os: ”Hvis I tror, at I nogen sinde får kvælstoflovgivningen lavet om, er I godt dumme”.

Da satte vi os i maskinrummet og frembragte den viden, der skulle til, for at de danske afgrøder ikke længere skulle stemples på verdensmarkedet som uønskede, fordi de manglede protein. Det betyder i dag, at vi skal importere mindre soja fra Sydamerika. Det betyder, at vores grise trives på det danske korns protein. Og det betyder langt bedre bagekvalitet for dansk brødkorn. Det betyder afgrøder, der er sunde og stærke til glæde for næringsopsamling, CO2-lagring og for kvalitetsproduktion.

Vi går aldrig på kompromis med fagligheden

Bæredygtigt Landbrug går også i dag imod strømmen, fordi vi ønsker fagligheden genindført i reguleringen af erhvervet. Vores mål er, at erhvervet reguleres fagligt og juridisk korrekt. Det går vi ikke på kompromis med – ligegyldigt hvor mange gange andre tror, de kan undlade at køre på faglighedens smalle vej.

Derfor siger vi højt, at vi ikke vil reguleres på et beregnet grundlag, der er 50.000 tons for højt. Derfor siger vi højt, når etablering af minivådområder besværliggøres af langsommelig myndighedsbetjening. Derfor siger vi højt, når en ufaglig fosforregulering rulles ud over landet. Og derfor siger vi højt, når røde politikere siger, at vi skal nå et mål for udledning af nitrat på 42.000 tons, når det retteligt er på 44.700 tons.

Også respekt for ministeren

Det bliver vi ved med – også selvom det er faglighed, ministeren ikke vil høre.

Men vi kvitterer også med respekt, når ministeren i svar til folketingsmedlemmer anvender den nyeste faglige viden. Vi kvitterer med respekt, når ministeren har nedsat en lang række forskergrupper til at evaluere de hidtidige beregningsmetoder. Vi arbejder aktivt, fagligt og positivt med i de mange faglige udvalg. Ministeren bør vide, at det grønne image, der kan vinde valget, er den, der er baseret på faglighed og ikke på grøn påklistret opportunisme.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i avisen Effektivt Landbrug).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen