Husk: Vi producerer fødevarer – så du slipper for det!

Landmand Bo Ritterbusch kunne godt tænke sig, at landbrugets hårdeste kritikere prøvede at deltage i tv-programmet "Alene i vildmarken"

landskab-rug-juli-16

Af Bo Ritterbusch, landmand og folketingskandidat (LA), Korupvej 10, 9560 Hadsund

Vi lever i en tidsalder, hvor et af verdens mest miljø- og klimavenlige landbrug – det danske – er under beskydning fra næsten alle sider herhjemme.

Men er det nu så klogt at bide den hånd, der fodrer en?

Mon ikke det ville være pænt svært selv at finde maden?

Mange burde se tv-programmet ”Alene i vildmarken” – og en hel del burde ligefrem deltage i det… Alle de, som råber rigtig højt og peger fingre ad danske landmænd, burde en tur op i de øde norske fjelde – hvor alle finder ud af, hvad det vil sige at skulle finde føden selv – flere gange, hver dag!

Rigtig mange mennesker har åbenlyst glemt, hvor svært det vil være at finde mad, såfremt man selv skal gøre det hele tiden. Det er sådan set derfor, I har sådan nogle bønder som os!

Produktionen er mangedoblet uden ekstra miljøpåvirkning

Endnu flere er helt uvidende om, at dansk landbrug siden 1970 målt pr. bonde har 14-doblet produktionen – uden at optage mere jord, og uden at miljøpåvirkningen er steget! Det kom frem på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling forleden. Det er så meget mad, at tre gange Danmarks befolkning kan mættes – det er derfor, det fødevare-producerende Danmark kan eksportere for 166 milliarder kr. om året.

Det er rigtig smart, at mennesker specialiserer sig i forskellige nicher. Det sikrer langt størstedelen af befolkningen tid til andet end f.eks. den daglige kamp for mad!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen