Se videoen: BNBO-områder er den første skive i en salami

Det her viser, hvordan myndighederne vil indskrænke rådighedsretten over vores jord gennem salamimetoden, mener Jens Iversen, som er bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

Vand glas

Bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Jens Iversen, har lavet en video. Her forklarer han, hvordan du kan se, hvilke planer myndighederne har med din ejendom i forhold til BNBO-områder. Men selvom det umiddelbart ser uskyldigt ud, er der en mere alvorlig baggrund.

Hvorfor kigger man kun på planteværn?

”Videoen har jeg lavet for at vise, hvordan områder med drikkevandinteresser stille og roligt vokser og fremadrettet vil gøre indhug i rådighedsretten i vores jord”, fortæller Jens Iversen.

Han ser med bekymring på landmændenes ret til brugen af egen jord.

”Det her viser, hvordan myndighederne vil indskrænke rådighedsretten over vores jord gennem salamimetoden med henvisning til grundvandsbeskyttelse. Man kigger kun på planteværn, mens parcelhusejerne stadig må male deres træværk med svampebeskyttelsesmidler”.

Hvad med trafik-forureningen?

Han peger også på eksempler med store veje, der går gennem BNBO-områder, hvor der er en stor forurening fra trafikken. Det ignoreres imidlertid.

Du kan se videoen med Jens Iversen HER.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.