Dansk landbrug og de ansvarlige politikere bag vildsvinehegnet kan roligt ranke ryggen

Nogle personer i de såkaldte "grønne foreninger" forstår ikke helt alvoren, skriver Jørn Dorhmann

joergen-dohrmann

Af Jørn Dohrmann (DF), Vamdrup, medlem af Europa-Parlamentet

I Frankrig sætter man hæren ind mod vildsvin, og der sættes hegn op på grænsen mellem Belgien og Frankrig i et forsøg på at bremse op for afrikansk svinepest.

I andre europæiske lande har man ligeledes sat hegn op med samme formål, men alligevel er det som om, at modstanderne af et dansk vildsvinehegn tror, at det kun er noget, vi finder på herhjemme. Selvom det forholder sig stik modsat.

Husk: Hegnet skal ikke stå alene

Det er som om, at modstandere af sikring af den danske svineproduktion ikke helt forstår, at et hegn naturligvis ikke skal stå alene.

Vi skal også have vildtkameraer, måske snore over jorden i forbindelse med alarmer og jægere sat ind i kampen mod de vildsvin, der kan blive bærere af afrikansk svinepest.

Til kamp mod den afrikanske svinepest

Sidstnævnte vil kræve, at skyttekæder af jægere får lov til at gå på andres jorder i tilfælde af et vildsvinevarsel på det konkrete areal/område.

Men det er utroligt vigtigt, at vi ikke bare lader stå til, men er kreative når det gælder bekæmpelsen af afrikansk svinepest.

Truslen skal tages alvorligt

Milliarder og tusindvis af arbejdspladser står på spil, og vi skal udvise rettidig omhu. At nogle personer i de såkaldte “grønne foreninger” ikke helt forstår alvoren, skal ikke forhindre os andre i – på linje med de øvrige EU-lande – at tage truslen alvorligt.

Dansk landbrug og de ansvarlige politikere bag hegnet kan roligt ranke ryggen.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse aviser. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.