Rigtige katte gider ikke hellige gulerødder

Fører veganisme til paradis på jord? Ikke hvis du spørger Jørgen Lund Christiansens kat Amanda...

Jørgen Lund Christiansen

Af journalist og katteholder Jørgen Lund Christiansen, Alléen 52, 8660 Skanderborg

Vores kat Amanda øver en stor indsats for at holde balance i fugleverdenen.

Det vrimler med reder i kvarterets hække. Mange par klækker to kuld og skal have en halv snes unger på vingerne. Det er uholdbart. Det véd Amanda. Sommeren igennem kommer hun hjem med fugleunger, som fortæres på terrassen. For enden af haven har vi en sø. Her kan der komme en strejferrotte. Også det problem løser Amanda. Hun er så dygtig. Men off season kan hun ikke finde føde derude. Så fylder vi i skålen, og hun takker ved at spinne og lade sig klø i nakken.

Én sekt er jeg kommet af med…

Da vi flyttede ind for 27 år siden, bankede Jehovas Vidner af og til på døren med tilbud om en bedre åndelig tilværelse og evigt liv. Det fik jeg sat en stopper for ved at stille tre spørgsmål:

Hvilket parti stemmer I på?

Hvad mener I om sex før ægteskabet?

Hvordan ser I på at redde liv ved at give blod?

De to smukke mennesker med vinduespudser-uddannelse forstod, at jeg var politisk aktiv, fandt kærestepars sexliv smukt – og godt og til enhver tid ville sige ja til at give og modtage blod. De løb skrigende bort. Vi har hverken set dem eller andre fra sekten siden. Tak for det!

Nu stopper I, kære veganere!

Til gengæld begynder en anden sekt, Danmarks Veganske Forening med hjemadresse i Aarhus, at røre på sig. Ikke blot vil de afskaffe animalsk landbrug, stoppe kamel-, æsel-, heste- og elefantridning samt forbyde zoologiske haver. De går videre: Det er i orden at have kæledyr, men kun hvis de aftages fra dyreinternater og behandles vegansk korrekt. Hertil hører, at der ikke bør være kød i kattemad. Ny forskning viser, påstås det, at Amanda udmærket kan leve af foder baseret på gulerødder tilsat vitaminer og mineraler.

Gode veganere, her går I over stregen.

I har ikke talt med Amanda, men det har jeg. Hun er en nyttig jæger og har min fulde opbakning til at regulere fuglebestanden samt holde rotterne væk. Og når det er off season, skal hun af mig, til jeg lader dyrlægen aflive hende, få den lækreste kødbaserede kattemad totalt fri for gulerødder.

Dyr har som mennesker personality og følelser, siger I, og vi må ikke stjæle koens mælk fra kalven. En dygtig dansk ko giver 12.000 liter mælk på 10 måneder og er så gold eller tør, indtil der kommer en ny kalv. Det giver 40 liter mælk om dagen pr. kalv! Er I bindegale for en tyndskid. Hvilken ondskabsfuld måde for etnisk udrensning.

Hvad vi dog ikke får brug for efter veganer-revolutionen…

Alle katte, også tigre, geparder, leoparder, løver og mange flere jager kød, lige som ræve, mår – og ulve! Det er så synd for rå- og andre byttedyr. Men jeg siger jer, I får brug for GMO, genetisk modifikation, inden I får gulerødder på savanne-menuerne. Alt imens vil de sidste naturfolk uddø. Hvis man i Ny Guinea, Brasilien samt arktisk Canada og Grønland ikke må jage for at overleve, er det slut med liv, kultur og civilisation her. Det kræver nogen klimaændring, før gulerødder er et alternativ på indlandsisen eller som ulveguf.

Hvordan mon det går, når alle køer, heste, får, grise og høns slippes fri til det personlige liv, selvforsørgelse samt fri sex og naturlig død – mens kødbranchernes folk bliver arbejdsløse? Indien med de hellige køer bliver rent slaraffenland med ordnede forhold ved siden af. Kolossale arealer skal inddrages til dyregravpladser. En ny tids bedemænd får kronede dage.

Amanda ser på mig med hele sin personality. Hun mobiliserer sit personlige følelsesliv og siger – tror jeg: I skulle ikke have ladet dyrlægen snitte mig. Når veganerne får forbudt mord og drab på rotter, bliver der jo rigtig brug for min familie som nattens krybskytter. For uden rottebekæmpelse får vi pest, plager og epidemier. Klodens befolkningstal vil falde med mindre forbrug og mindre forurening til følge. Jordens ressourcer vil kunne holde meget længere.

Veganisme fører til paradis på jord. Og fusionerer sekten med Jehovas Vidner, kan det evige liv føjes til de luftige løfter.  Amen!

(Indlægget har også været bragt i lettere forkortet form i Avisen Danmark – fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen