Hvilket Fødevare-Danmark vil du stemme på?

Tænketanken Frej og Jordbrugsakademikerne arrangerer politisk paneldebat om landbrug og fødevareproduktion torsdag den 7. februar

bonnesen

Folketingsvalget nærmer sig tydeligvis: Skræmmekampagner om landbrugets planteværnsmidler suppleres med dommedags-profetier om kød-produktionen, og samtidig foreslår ellers seriøse partier at braklægge store dele af det landbrug, der ellers sørger for milliardstor samfundsindtjening…

Nu forsøger Tænketanken Frej at få debatten lidt ned på jorden.

Økologi og pesticidafgifter?

I samarbejde med agronomernes fagforening, Jordbrugsakademikerne, sætter Frej fødevaredebatten på dagsordenen torsdag den 7. februar, hvor man har inviteret alle Folketingets partier til paneldebat. De fremmødte tilhørere – som også er velkomne til undervejs at stille spørgsmål til politikerne – kan dermed blive klogere på, hvilket Fødevare-Danmark de ønsker at sætte deres kryds ved, når valget finder sted senest i juni.

Skal dansk landbrug være 100 % økologisk? Skal pesticidafgiften fjernes? Hvor meget skal naturen fylde? Hvordan ser fremtidens bæredygtige Fødevare-Danmark ud? Således lyder nogle af arrangørernes åbne spørgsmål forud for debatten – der finder sted i Center for Sundhed og Samfund i København. Dørene åbnes kl. 16.30, og selve debatten begynder ved 17-tiden og afsluttes omkring kl. 18.30. Der bliver mulighed for at fortsætte aftenens debat over en bid aftensmad efter arrangementet.

Fem fra rød blok, tre fra blå blok

Af arrangørernes hjemmeside fremgår det endnu ikke, hvem der deltager i debatten. Ifølge avisen Effektivt Landbrug består panelet dog af Christian Poll (Alternativet), Rasmus Helveg Petersen (Radikale Venstre), Søren Egge Rasmussen (Enhedslisten), Carsten Bach (LA), Helle Bonnesen (K), Erling Bonnesen (V), Julie Frølich (S) og Carl Valentin (SF).

Hvis man er studerende, koster det 40 kr. plus gebyr at deltage i arrangementet, mens ikke-studerende må punge ud med 140 kr. plus gebyr. Du kan tilmelde dig via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen