Giv gratis høreapparater til smådøve fugletællere

En anden måde at nå frem til mere korrekte resultater er at skifte til den svenske metode, skriver Bæredygtigt Landbrugs direktør

Hans Arrestrup

Af Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug, Gl. Tårupvej 48, 7000 Fredericia

I disse dage er fugletællere fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i gang med deres halvårlige fugletælling.

I Bæredygtigt Landbrug mener vi, at DOF’s fugletællere bør få høreapparater udleveret gratis af staten. For ornitologerne kan ikke høre fuglene på grund af aldersbetinget høretab. De danske fugletællere er således på godt 40 år blevet over 30 år ældre i gennemsnit – dét erkender organisationen selv i deres medlemsblad. Undersøgelser fra Sverige viser, at forskellen mellem den måde, DOF tæller fugle på – inklusive høretab og dårligere syn – og en korrekt videnskabelig metode som den, der anvendes i Sverige, er 50 % flere fugle på 18 år…

“Fuglene tilbage i landbrugslandet”???

Vi vil gerne slippe for ornitologernes krav om at udtage mindst 10 % af den danske landbrugsjord – med henvisning til, at ”så kan vi få fuglene tilbage i landbrugslandet”.

Så staten må springe til med gratis høreapparater. En anden måde at nå frem til et korrekt resultat er at skifte til den svenske metode, som – indrømmer DOF selv – er bedre. Den er til forskel fra den danske repræsentativ og medfører, at alderen på tællerne er konstant. Begge muligheder kræver dog, at de ældre herrer i DOF overvinder deres forfængelighed.

(Teksten har også været bragt som læserbrev i en hel del medier. Du kan læse mere om problemerne med den danske fugletælling i artiklen HER).

1 kommentar til “Giv gratis høreapparater til smådøve fugletællere”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen