Glyphosat: Bayer ønsker gennemsigtighed

Virksomheden lægger flere end 300 sikkerhedsstudier med glyphosat online og dermed ud til offentligheden

marksprøjte

Bayer vil øge tilliden til videnskaben bag plantebeskyttelsesmidler og stiller nu flere end 300 referater af studier om sikkerheden af glyphosat til rådighed på sin gennemsigtighedsplatform.

”Tillid til integriteten i forhold til plantebeskyttelsesvidenskab er kernen for os og vores forretning”, siger Liam Condon, bestyrelsesmedlem i Bayer AG og CEO for Crop Science divisionen, til Maskinbladet.

Fødevaresikkerhed

”Offentligheden er interesseret i at vide mere om, hvordan deres mad dyrkes, og hvilke produkter der er involveret i fødevareproduktionen. Plantebeskyttelsesmidler bruges af landmænd til at beskytte høsten mod sygdomme, skadedyr og ukrudt. Som en af de ledende virksomheder inden for landbrug har vi arbejdet flittigt for at gøre undersøgelser af plantebeskyttelsesmidler tilgængelige, ud over det vi skal ifølge lovkrav”, siger Liam Condon, Bayer.

”Vi ønsker at forklare de fordele, som videnskab og innovation kan levere i landbruget, samtidig med at man fokuserer på, hvad der er vigtigt for befolkningen: Sikre og sunde fødevarer der er til at betale, og som produceres på en miljømæssigt bæredygtig måde. Bedre adgang til videnskaben bag vores produkter er en vigtig del af vores gennemsigtighedsinitiativ”, tilføjer han.

Studier i toksikologi

I lighed med de andre stoffer, der indgår i gennemsigtighedsinitiativet, fokuserer kemivirksomheden Bayer på sikkerhedsstudier indsendt i henhold til EU-godkendelsesprocessen for plantebeskyttelsesmidler.

I de seneste 40 år er glyphosat- og glyphosatbaserede midler blevet evalueret i vid udstrækning i henhold til menneskers sundhed og sikkerhed. Størstedelen af denne videnskabelige forskning om glyphosat blev udført af uafhængige forskere, fremgår det af omtalen i Maskinbladet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.