BL undrer sig over sprøjteforbud ved drikkevandsboringer

”Heldigvis er der lagt op til at give landmænd en rimelig erstatning, når man piller ved deres ejendomsret”, lyder det fra direktør Hans Aarestrup

Vand glas

Danskernes drikkevand skal ”beskyttes bedre mod pesticider”, og det skal derfor være slut med at sprøjte nær ved drikkevandsboringer, lyder det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Meldingen undrer Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup. Han er uforstående overfor, at staten gider bøvle med problemer, der ikke eksisterer.

Ingen sundhedsmæssig risiko

”Ikke engang når vi taler om fortidens synder – altså pesticider der blev forbudt for 20-25 år siden, og som der med jævne mellemrum er blevet fundet bittesmå koncentrationer af i drikkevandet – er vi i nærheden af nogen sundhedsmæssig risiko”, siger Hans Aarestrup.

”Læg dertil, at der de seneste mange år er strammet gevaldigt op på godkendelses-procedurerne. De pesticider, moderne landmænd bruger i dag, er ganske ufarlige – ellers ville de jo aldrig være blevet godkendt af den miljøstyrelse, ministeren i øvrigt selv er chef for. Det er besynderligt, at man gider bruge borgernes penge på et tiltag, der ingen effekt har”, tilføjer BL-direktøren.

Forhandlinger undervejs

Aftaleparterne bag pesticidstrategien er nu indkaldt til politiske forhandlinger, der skal drøfte en model for yderligere beskyttelse af drikkevandet. Det ligger ifølge en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet Jakob Ellemann-Jensen på sinde at behandle berørte landmænd ordentligt i form af økonomisk kompensation – og det glæder Hans Aarestrup:

”Heldigvis er der lagt op til at give landmænd en rimelig erstatning, når man piller ved deres ejendomsret. Det manglede også bare”, siger direktøren for Bæredygtigt Landbrug.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen