Klima: Ingen grund til at gøre landbruget til syndebuk

Danske landmænd har faktisk mindsket CO2-udledningen og i samme periode øget produktionen, understreger kristendemokrat

dannebrog

Af Jens Schmidt Holm, medlem af Kristendemokraterne, Ølgod

Da den seneste miljørapport blev offentliggjort, var det beskæmmende at høre venstrefløjspartierne. Man får det indtryk, at hvis dansk landbrug ikke eksisterede, så havde vi ingen CO2-problemer. 

Landbruget har siden 1990 mindsket CO2-udledningen med 17 procent – og har i samme periode formået at øge produktionen og dermed givet valuta til vort samfund.

Det, der gør en forskel, er flyrejser. Når en rejse til f.eks. Israel udleder 26 tons CO2, var det måske en idé at sætte fokus på det, i stedet for at fokusere på køers prutten. For Kristendemokraterne er det vigtigt, at forureneren betaler. Derfor bør der lægges afgifter på flytransport, når dét er den store synder i CO2-regnskabet.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i bl.a. Avisen Danmark, fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem i dag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen