Fagligheden mangler, hr. minister

Regeringen havde en historisk chance for at hjælpe landbrugserhvervet ved at afskaffe skatten på produktionsapparatet efter sommerens tørke, skriver Peter Bohsen Jensen

agerskov-3

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Jakob Ellemann-Jensen er minister for et fagministerium for miljø- og fødevarer. Fagligheden burde være i højsædet der. Det er den ikke. Derfor går debatten mellem ministeren og vi landmænd så grueligt galt.

Vi landmænd bygger vores virke og argumentation på faglighed og naturens love. Ministeren bygger øjensynligt på en luftig fornemmelse af, hvor der er stemmer at hente samt på forfejlede og gennemkritiserede metamodeller, som hans embedsmænd i mange år har fremturet med, men som Ellemanns forgænger dog prøvede at gøre fagligt op med.

Det rammer også din egen valgkreds hårdt

Det er en farlig tilgang, hr. minister. Den betyder, at du i praksis kommer til at støtte den radikale politik om en underminering af landbrugserhvervet med en braklægning af 1/3 af landbrugsjorden. I din egen valgkreds rammer det Norsminde Fjord-området hårdt. Op mod halvdelen skal braklægges På trods af at denne fjord er målt på mange måder, skal den reguleres på baggrund af metadata – der ikke har noget med denne fjords virkelighed at gøre. Det var jo netop sådanne usikkerheder, de internationale forskere påpegede som fejl, men som dit ministerium vedvarende fremturer med.

De 90 mandater er vel i hus?

Regeringen havde en historisk chance for at hjælpe landbrugserhvervet ved at afskaffe skatten på produktionsapparatet efter sommerens tørke. Det vil bl.a. sige jordskatterne. I Agerskov forklarede minister Ellemann, at der skulle 90 mandater til. Men dette tal var jo nået. Så argumentet med at Socialdemokratiets deltagelse var nødvendig, holder ikke. Hvorfor undlod du at benytte dit flertal?

Hellere rimelige rammevilkår end hjælpepakker

Du insisterer på at bibeholde faktuelt forkerte oplysninger i faktaark på dit ministeriums hjemmeside, du smykker dig med lånte fjer, når du siger, at udfasningen af PSO-afgiften er regeringens værk. Det er et krav fra EU – og sker over helt utrolig lang tid. Rent fagligt er der intet at hente for langt de fleste landmænd i den tørkepakke, din regering vedtog. Alligevel fremturer du hele tiden med, at intet erhverv er blevet forkælet mere under din regering. Landbruget ønsker ikke hjælpepakker – men vi forlanger at blive reguleret fagligt og juridisk korrekt – så vil vi få rammevilkår, vi kan producere under.

Hr. minister, det er svært – meget svært – for vi landmænd at finde ud af, hvor vi skal sætte vores kryds til det valg, der må komme.

(Indlægget har også været bragt i en del medier).

1 kommentar til “Fagligheden mangler, hr. minister”

  1. Problemet er at landmænd og sheeples ikke har så meget omløb i hovedet, de kan heller ikke afføde nok respekt, for det skal man kæmpe for at få, så får man det også mere fair bagefter, men i skal ha’ fingeren ud af røven, i stedet for at gå rundt og være så brune om munden, fy for helvede, konsekvensløse tabere!!!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen