Drop vandplanerne

Efter weekendens landsmøde kan ingen i Venstres partitop ignorere landmændenes argumenter om at skrotte de forhadte vandområdeplaner

formand

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Det kan godt være, at landbruget ikke fylder meget stemmemæssigt – men Venstre må efter weekendens landsmøde sande, at medlemsmæssigt fylder erhvervet stadig godt i det gamle bondeparti.

En tredjedel af landbruget risikerer at blive braklagt

Ingen i partitoppen kan således længere ignorere vi landmænds argumenter om at skrotte de forhadte vandområdeplaner. Det faglige fundament bag planerne er mangelfuldt. Såvel usikkerhed som fejlslutninger præger planernes tilblivelse. Der fokuseres på kvælstof-reducerende tiltag i områder, hvor der ingen kvælstof-problemer er. Resultatet er, at en tredjedel af dansk landbrug risikerer at blive braklagt.

Derfor stævnede Bæredygtigt Landbrug staten allerede lillejuleaften 2016. Det juridiske opgør med opbakning fra et nu samlet dansk landbrug fortsætter, selv om landsretten i første omgang har afvist at sende sagen videre til EU-Domstolen.

Start forfra

Mit råd til regeringen og miljø- og fødevareministeren er: Drop de nuværende vandplaner og start forfra, inden jeres egne partiers medlemmer eller jeres parlamentariske grundlag tvinger jer til det!

Dermed vil I kunne se frem til en fokuseret valgkamp uden interne opgør og stridigheder – og landbruget vil blive reguleret ud fra juridisk korrekt faglighed fremfor følelser og fornemmelser.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i en del medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.