DF: Dansk landbrug skal udvikles – ikke afvikles

Vi bør have en ambition om at sikre så gode rammevilkår, at der som udgangspunkt skal mere end en enkelt dårlig høst til at sætte veldrevne og rentable bedrifter på spil, skriver Lise Bech

hældning1000x400

Af Lise Bech, folketingsmedlem samt landbrugs- og fødevareordfører (DF), Hjedsbækvej 19, 9530 Støvring

Det er en relativt lille del af danskerne, som arbejder i landbruget.

Men alle nyder vi eksempelvis godt af, at vi er et land, der producerer gode, sikre fødevarer af høj kvalitet. Ligesom landbrugets bidrag til at finansiere vores fælles velfærd via erhvervets store eksport er helt uundværligt.

Stolt af landbrugets resultater

Jeg er stolt af dansk landbrug. Måske netop fordi det er så få, der arbejder i landbruget, så er der alt for få ambassadører, der kan tale landbrugets sag.

Jeg taler landbrugets sag på tinge – og faktisk alle de steder jeg kommer frem. Jeg er stolt af de resultater, der er opnået i samarbejde mellem DF og de borgerlige regeringer siden valget i 2015. Her tænker jeg særligt på landbrugspakken.

Årets tørke var en katastrofe for danske landmænd, og man kan frygte, at vi stadig ikke har set det fulde omfang. Er der eksempelvis foder nok til landmændenes dyr, når vi kommer hen på vinteren? Det er mørke skyer, der truer også veldrevne landmænds bedrifter.

Konkurrencedygtige landmænd ønskes

I Dansk Folkeparti mener vi, at vi fra politisk hold på Christiansborg først og fremmest skal sikre, at dansk landbrug har nogle fornuftige rammevilkår, der ikke stiller landbruget herhjemme dårligere end konkurrenterne i de omkringliggende lande.

Vi bør have en ambition om at sikre så gode rammevilkår, at der som udgangspunkt skal mere end en enkelt dårlig høst til at sætte veldrevne og rentable bedrifter på spil.

(Indlægget har også været bragt i flere medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.