BL og Venstre: Slet ikke nok at tage 1.000 km vandløb ud af vandplanerne

Venstres egen miljø- og fødevareordfører er enig i Bæredygtigt Landbrugs indsigelser mod regeringsudspil

erling-bonnesen

Omkring 1.000 kilometer vandløb ser ifølge et udspil fra regeringen og Dansk Folkeparti ud til at ryge ud af vandplanerne – men det forslår langt fra, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz.

”1.000 kilometer er slet ikke nok, selv om det desværre er et forventeligt resultat, der vel nærmest er en selvopfyldende profeti”, siger han.

Kriterierne er ulovlige, ugyldige og ubrugelige

”Vandrådene har fra begyndelsen været bundet på mund og hånd, og det er helt utroligt få vandstrækninger, der er blevet vurderet tilstrækkeligt. Processen med vandråd er skandaløs. Der er brug for afvanding, hvis vi skal sikre markerne, undgå fosforudledning og begrænse lattergasproduktionen. God vandstand i vandløbene er ikke kun sund økonomi men også ansvarlig miljø- og klimaadfærd, og derfor skal der meget mere til”, tilføjer Nikolaj Schulz.

Han understreger, at kriterierne for vandløbene er både ulovlige, ugyldige og ubrugelige.

”Kriterierne er ikke egnede til at fortælle, hvorvidt et vandløb kan komme i god økologisk tilstand, og hvordan afvandingen bør være”, siger chefjuristen.

Bonnesen er “slet ikke tilfreds”

Meldingen bakkes op af Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen:

”Jeg er slet ikke tilfreds med, at der kun kommer 1.000 kilometer ud. Der er brug for langt mere”, lyder det fra Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Kampen fortsætter

”Jeg kan garantere for, at jeg holder fast i arbejdet med vandløbsområdet. Der er masser af eksempler rundt i landet, der viser, at der skal gøres meget mere på vandløbsområdet for at sikre afvanding fra både markerne, landsbyerne og vejene. Jeg vil opfordre til, at alle de eksempler, man har rundt omkring – hvor afvandingen ikke fungerer godt – bliver sendt til os i Miljø- og Fødevareudvalget”, tilføjer Erling Bonnesen.

I alt 19.000 kilometer vandløb i Danmark ”beskyttes” i dag som følge af vandplanerne. Forslaget fra regeringen og Dansk Folkeparti om at tage de 1.000 kilometer ud er i høring i otte uger.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.