BL: Minkavler bør have erstatning efter kommunal fadæse

Randers Kommune trak sidste år en husdyrgodkendelse tilbage for at give den tilbage igen nogle måneder senere. Det har kostet Steen Mouritsen 2,5 mio. kr.

20180301baeredygtigt-personale013

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at kommunen kan få lov til at trække landmændene rundt på denne her måde!”

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz i Effektivt Landbrug, efter at minkavler og BL-medlem Steen Mouritsen er kommet i klemme i Randers Kommune. I september 2017 trak kommunen en husdyrgodkendelse delvist tilbage, fordi man ikke vurderede, at godkendelsen blev udnyttet fuldt ud – med henvisning til, at ikke hele det planlagte byggeri i forbindelse med en udvidelse af bedriften var påbegyndt.

Kæmpe indtægtstab

Afgørelsen var åbenlyst forkert. Men først da Bæredygtigt Landbrug var blevet involveret i sagen, vendte Randers Kommune på en tallerken og meddelte Steen Mouritsen, at godkendelsen alligevel ikke er trukket.

Problemet er, at den første afgørelse har kostet minkavleren 2,5 mio. kr. i dækningsbidrag, blandt andet fordi Steen Mouritsen pludselig havde flere mink på adressen, end der var tilladelse til – og han derfor i mellemtiden har været nødt til at leje sig ind andre steder. Den første beslutning har betydet store indtægtstab for minkavleren.

Når landmanden er retsløs

”Kommunen har oprindeligt truffet en forkert afgørelse, og de vil ikke indrømme det”, siger Nikolaj Schulz til Effektivt Landbrug.

”Når kommunen truer med en forkert afgørelse og trækker sagen i langdrag, så sættes landmanden i en fuldstændig retsløs situation. Det her burde koste erstatning for kommunen til landmanden”, tilføjer han.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem i dag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen