Kære Ida Auken – intensivt dyrket landbrug er bedst for natur og klima

Nej, vi er hverken sortseere eller fremtidsangste i Bæredygtigt Landbrug – tværtimod hænger andre åbenbart fast i fortidens forældede dogmer

høst-mejetærsker

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Kære Ida Auken (som kritiserede Bæredygtigt Landbrug i Information forleden).

Hvis du fulgte med i debatten og ikke blot hang fast i fortidens forældede dogmer, ville du vide, at bæredygtigt intensiveret landbrug er bedst for både natur og klima, fordi de intensivt dyrkede arealer overlader mest plads til natur, og fordi intensiv dyrkning betyder større rodnet, mere bladmasse og flere afgrøder på et givet areal – og det derfor samler flere næringsstoffer og mere CO2 end eksempelvis økologisk dyrkede arealer.

Det er det gode budskab fra seriøse forskere i både ind- og udland. En cirkulær økonomi betyder i min optik, at jorden drives, så vi ikke udpiner den, men efterlader en mere frugtbar jord til efterkommerne, end da vi modtog den.

Nej, fru Auken, vi i Bæredygtigt Landbrug er ikke sortseere og fremtidsangste – men indrømmet, jeg kan være bange for politikere som dig, der udtaler sig uden at følge med i den virkelige verdens udvikling.

(Indlægget blev også sendt til dagbladet Information – hvor Ida Aukens kritik blev fremført. Avisen har imidlertid afvist at bringe teksten, hvorfor den i stedet bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem idag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen