Jens Peter Aggesen inden Agerskov-møde: ”Vi står lige foran et større bondeoprør!”

Agerskovgruppen arrangerer debat med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mandag den 22. oktober

hældning1000x400

”Skal dansk landbrug fortsat være under afvikling?”

Sådan lyder det dystre spørgsmål forud for Agerskovgruppens stormøde mandag den 22. oktober. Her har man inviteret miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til Agerskov Kro for at debattere landbrugserhvervets fremtid – og alle interesserede er velkomne til at deltage i debatten.

Væk med skatter, afgifter og datotyranni

”Ministeren er på forhånd blevet stillet seks skarpe spørgsmål, så han er forberedt så godt som muligt på emnet. Men det er helt bestemt meningen, at også fremmødte landmænd vil kunne spørge Jakob Ellemann-Jensen om den øjeblikkelige situation for vores så vigtige erhverv”, fortæller Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen.

Han er selv blevet trist til mode af dagligt at høre om lukninger, konkurser og kriser i landbruget.

”Som jeg ser det, hænger erhvervet i en tynd tråd, hvis vi ikke gør noget! Der skal virkelig ske nogle ting, hvis ikke dansk landbrug skal afvikles! Vi skal have de skatter og afgifter væk, og der bør ryddes op i datotyranniet. Hvis ingen andre vil, må Agerskovgruppen og Bæredygtigt Landbrug gå i front. Og helt ærligt: Hvis det ikke lykkes, tror jeg, vi står lige foran et større bondeoprør”, mener Jens Peter Aggesen.

BL opfordrer medlemmer til at møde op

Det sønderjyske bestyrelsesmedlem af Bæredygtigt Landbrug, Jens Iversen, opfordrer så mange som muligt af BL’s medlemmer til at møde op på Agerskov Kro den 22. oktober:

”Det er nødvendigt, at vi landmænd viser, hvor vigtigt det er for regeringen at vise viljen – ikke til at hjælpe landbruget men til at give os ordentlige rammevilkår”, siger Jens Iversen.

”Den tørkepakke, der kom forleden, kunne i det mindste have indeholdt en afskaffelse af de helt urimelige jordskatter – hvor vi betaler skat af penge, vi aldrig har tjent. I stedet blev det en slags tørkehjælp til DJØF’erne, fordi det mere handlede om støtte til arbejdsgrupper og beregninger end opbakning til landbruget. Nu skal vi bønder vise ministeren, at vi står sammen – og at det haster”, tilføjer Christiansfeld-landmanden.

Pølsebord, ministerindlæg og debat

Agerskovgruppe-stormødet mandag den 22. oktober finder sted på Agerskov Kro, Hovedgaden 3, 6534 Agerskov, fra kl. 17 til 21. Der begyndes med kroens legendariske pølsebord, hvorefter ministeren har ordet fra omkring kl. 18.15. Derefter følger spørgsmål og debat, og man forventer at slutte omkring kl. 21.

Det koster 200 kr. at deltage i mødet. Tilmelding skal ske senest onsdag den 17. oktober på mailadressen info@landbosyd.dk eller på telefon 74 36 50 00. Man kan også tilmelde sig elektronisk via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen