Ikke flere hjælpepakker

Vi ønsker tværtimod en afmontering af de mange strafpakker, som erhvervet er underlagt, så vi igen kan blive et aktivt selvbærende erhverv – skriver BL-bestyrelsesmedlem

bakkede-marker-sjælland-marts-2014-hjemmeside

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Som landmand er jeg fuldstændig enig med overskriften i lederen i Børsen den 3. september: Ikke flere hjælpepakker til landbruget.

Men lederskribent hr. Steen Bocian – så må det også gælde: Ikke flere hjælpepakker til bankerne – og ikke rente- og gebyrstigninger fra den finansielle sektor pga. ambitiøse, men fejlslagne udenlandske eventyr af mere eller mindre uvederhæftig art.

Nej tak til særbyrder

Landbruget ønsker ikke hjælpepakker, men vi ønsker en afmontering af de mange strafpakker, som erhvervet er underlagt, så vi igen kan blive et aktivt selvbærende erhverv.

Det kan ske ved, at erhvervet bliver reguleret enkelt, juridisk og fagligt korrekt, uden de mange pålagte særbyrder i form af overflødige regler, skatter og afgifter. Årsagen til, at landbruget er sårbart, er jo netop på grund af de nuværende rammevilkår. Vi ønsker rammevilkår, så vi selv kan arbejde os ud af den skrøbelighed, der bevirker, at et enkelt års tørke rammer hårdt. Hvis dette ikke skal ske igen, må rammevilkårene ændres. Det prøvede vi fra Bæredygtigt Landbrug at forklare politikerne, inden den magre tørkepakke blev vedtaget – det er åbenbart også gået Steen Bocians næse forbi.

Vi vil gerne være selvhjulpne

Steen Bocian fremfører, at det altid er at foretrække, hvis man kan få andre til at betale regningen. Det er en model, som den finansielle sektor dygtigt har benyttet sig af, når mere eller mindre udefrakommende faktorer har skabt uvejr.

Denne fremgangsmåde ønsker landbruget ikke, tværtimod ønsker vi at være selvhjulpne – det kræver fair vilkår.

(Indlægget blev også sendt til dagbladet Børsen, der imidlertid har afvist at bringe teksten).

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Deltag i vores møde på NutriFair

Torsdag den 17. januar inviterer vi til møde i Messe C under NutriFair. Kom og få en sandwich og hør aktuelt fra Sønderby Legal og Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz.

baeredygtigtlandbrug_A1260
Generalforsamling
Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem i dag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen