Hellige Coop

Hvordan kan man skræmme befolkningen med budskaber om bæredygtighed - og samtidig importere kød fra Polen?

flagigen

Af Lars Staugaard Bertram, Snogbæk Nederby 26, Sønderborg

Coop kører nu igen kampagne for at fremme økologiske produkter – denne gang med en påstand om, at du beskytter drikkevandet ved at købe økologi fremfor produkter fra det vidensbaserede, moderne landbrug.

Vores planteværnsmidler er både godkendte og ufarlige

Måske detailhandelsvirksomheden burde vide, at moderne planteværnsmidler kun godkendes af verdens strengeste kontrolsystem i Miljøstyrelsen, hvis disse midler ikke er til fare for drikkevandet. Vi landmænd bruger naturligvis kun hjælpemidler, der er både godkendte og ufarlige.

Sidste gang Coop skræmte befolkningen unødigt, var det med gasmaske og beskyttelsesdragter på forsiden af et Samvirke-blad, der propaganderede mod moderne landmænd.

Når nu dansk kød er mest miljø- og klimavenligt…

Coop påstår, at man vil fremme produkter, der er produceret med større bæredygtighed. Men er produkterne på Coops hylde dét?

Som en kunde sagde i vores lokale brugs: ”Lige udenfor har vi landmænd med grise samt et slagteri, men kødet i disken her er minsandten fra Polen…” Tror Coop mon, at polsk produceret kød er mere bæredygtigt med hensyn til dyrevelfærd, brug af medicin plus udledning af CO2, ammoniak, kvælstof, osv.? Hvad med at starte med at få noget dansk produceret kød i butikkerne – så ville Coop med et slag komme noget tættere på egne målsætninger.

(Indlægget har også været bragt i dagbladet JydskeVestkysten. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen