Hans Aarestrup med i debat om landbrugets troværdighed

"Vi har allerede i dag de teknologiske hjælpemidler, der er både effektive for produktionen og skånsomme mod miljøet”, lyder det fra BL-direktør inden møde i LandboSyd på torsdag

Hans Aarestrup

”Kunne man forestille sig, at landbruget indgår en slags kontrakt med det øvrige samfund præget af gensidig respekt? Forbrugerne har nogle ønsker, og eksempelvis dyrevelfærd, natur, klima og miljø skal tilgodeses. Til gengæld skal forholdet være præget af troværdighed og tillid”.

Sådan lyder oplægget fra LandboSyds formand Mogens Dall forud for et offentligt møde hos LandboSyd på torsdag den 1. november.

Her er alle interesserede landmænd – også medlemmer af Bæredygtigt Landbrug – velkomne til en debat kaldet “Sådan vinder vi fremtiden som erhverv”. Den vil blive styret af Effektivt Landbrugs chefredaktør Jacob Lund-Larsen.

Coop, Frej, Danish Crown, L&F, Sydbank – og BL

Deltagerne i panelet er Thomas Roland, afdelingschef for ansvarlighed i Coop Danmark, Marie-Louise Thøgersen, direktør i og medstifter af tænketanken Frej, Astrid Gade Nielsen, kommunikationsdirektør i Danish Crown, Christian Hüttemeier, kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Brian Skov Nielsen, områdedirektør for landbrug i Sydbank, samt Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

Sig tingene, som de er

Sidstnævnte glæder sig til at bidrage til debatten:

”Jeg er enig i, at troværdighed og tillid er nøgleord i forhold til det øvrige samfund og forbrugerne. Men jeg tror først og fremmest, at vi er nødt til at sige, hvordan tingene hænger sammen, hvis vi skal øge dén troværdighed og tillid”, siger Hans Aarestrup.

”Det, som mange kalder konventionelt landbrug – altså moderne, vidensoptimeret og intensivt dyrket landbrug – giver faktisk nogle ret gode svar på mange af de spørgsmål, forbrugerne stiller. Det er vi nødt til at sige til dem. I dansk landbrug er vi i dén grad omstillingsparate. Men vi skal lade være med at foregive, at vi skal opfinde den dybe tallerken én gang til, når vi allerede i dag har de teknologiske hjælpemidler, der er både effektive for produktionen og skånsomme mod miljøet”, tilføjer BL-direktøren.

Tilmelding via LandboSyds hjemmeside

På mødet den 1. november – der gennemføres på Gråsten Landbrugsskole – vil LandboSyds adm. direktør Anders Andersen kort fortælle om foreningens rådgivningsvirksomhed, ligesom formand Mogens Dall kort orienterer om det politiske arbejde. Der begyndes med middag kl. 18.

Mødet er som nævnt åbent for alle interesserede – men kræver dog tilmelding via linket HER.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til LandboSyds formand Mogens Dall på tlf. 40 11 83 61.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.