Eva Kjer om vildsvinehegn: ”Vi skal simpelthen undgå, at vi får svinepesten til Danmark!”

Se tv-debat med syv syd- og sønderjyske politikere, som tydeligvis ikke er enige om det kommende vildsvinehegn

praesentation-af-landbrugspakke-22-dec-2015

Der er reserveret omkring 80 mio. kr. til det vildsvinehegn, der skal holde svinepest ude af Danmark. De penge er givet godt ud i forsøget på at opretholde det danske eksportmarked – hvis man skal tro Eva Kjer Hansen (V), som er tidligere miljø- og fødevareminister samt nuværende minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

”Vi skal simpelthen undgå, at vi får svinepesten til Danmark, og der er vi nødt til at gøre, hvad vi overhovedet kan”, sagde Eva Kjer Hansen tirsdag eftermiddag under en livedebat på TV Syd.

Enhedslisten og Alternativet er modstandere

Den regionale tv-station i Syd- og Sønderjylland sendte ti minutters livedebat fra Folketingets åbning. De syv lokale politikere, som deltog i seancen, debatterede bl.a. det vildsvinehegn, der for længst er vedtaget. Men debatten på tv afslørede dyb uenighed om, hvorvidt hegnet er en god idé.

”Det er jo ren symbolpolitik”, lød det fra Henning Hyllested (Enhedslisten).

”I virkeligheden er det værste jo, at resten af den vilde natur, det vilde dyreliv, ikke får mulighed for at passere frit, og det er faktisk rigtig alvorligt”, mente Josephine Fock (Alternativet).

S: Eksportinteresser skal beskyttes

Generelt er der dog opbakning til det 70 kilometer lange grænsehegn:

”Det her skal ses som et led i mange led for at beskytte vores eksportinteresse, og jeg vil bare sige, at i det område, vi kommer fra – så er det altså rigtig mange arbejdspladser, der står på spil her”, sagde den tidligere fødevareminister Henrik Dam Kristensen (S) – som fik støtte af både Henrik Dahl (LA) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Du kan se hele tv-debatten HER.

Se udmeldingerne fra BL

Bæredygtigt Landbrug har forlængst opfordret til et forbud mod import af vildtkød samt jægere til at hjælpe sønderjyske landmænd med at skyde vildsvin i grænselandet. De udmeldinger kan du læse mere om HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.