Er det virkelig sådan, vi ønsker at behandle landmænd og skovejere?

Den behandling, landmænd får i dag, svarer til at sætte uskyldige i fængsel, fordi de kunne finde på at begå kriminalitet, mener Kenny Bruun Dupont Olsen, byrådsmedlem i Fredericia Kommune

foto

Af Kenny Bruun Dupont Olsen, Gothersgade 20, Fredericia, byrådsmedlem (V) i Fredericia Kommune

Hvem tager sig af minoritetsgrupperne? Hvem hjælper, når man ikke har styrke nok til at råbe op? Hvem forsvarer og taler deres sag?

Socialdemokraterne har altid taget patent på at være den lille mands beskytter og talerør, så mon ikke også de gør det denne her gang?

Fredericia bryster sig af at være en erhvervsvenlig kommune, og især når det gælder virksomheder, hvor prestigen er høj.

Når PFA investerer milliarder i et nyt erhvervshotel, eller når Google kommer til byen, viser vi gerne stolthederne frem og fremhæver virksomhederne på vores hjemmeside og diverse medier.

Det er der ikke noget galt i, og vi glæder os alle sammen på Fredericias vegne, men hvor bliver respekten, agtelsen og stoltheden af, når det gælder vores egne fredericianske erhvervsdrivende, som har været repræsenteret i generationer?

Flere tydelige svigt af byrådsflertallet

Vi har i år allerede oplevet to store svigt fra flertallet af byens politikere. S, EL og DF har i den grad svigtet nogle af vores stolte og ældste erhvervsdrivende.

De få landmænd, vi har i Fredericia, er blevet påtvunget driften af 18 km underjordisk rørledning, som inden for få år er udskiftningsklar – det har Miljø- og Fødevareklagenævnet i august fastslået.

Rørledningen har ligget der imellem 50 og 70 år og har på papir været “vedligeholdt” af Fredericia Kommune siden 60’erne, men en besparelse, som blev til nedklassificering i deres område, har medført, at et flertal i byrådet påtvang landmændene den fremtidige drift og vedligeholdelse.

Deres jord og ejendomme mister nu værdi, og det må de bare leve med, siger man.

Også 70 skovejere er berørt

Vores 70 skovejere i Trelde Skov er ligeledes på det groveste blevet svigtet af selvsamme flertal, da Danmarks Naturfredningsforening (DN) valgte at rejse en fredningssag, trods det at argumenterne for fredningen er yderst tvivlsomme.

DN siger: Treldeskovens biodiversitet er en af landets bedste, og den vil vi nu frede, fordi vi ikke ved, om skovejerne ødelægger den inden for få år.

Undskyld mig, men er det ikke det samme som at sætte en uskyldig mand i fængsel med argumentet: Vi ved jo ikke, om han kunne finde på at blive kriminel.

Mistillid til skovejerne får stor negativ betydning

Men betydningen af DN og Fredericia Kommunes mistillid til skovejerne, som ender med en fredning, vil medføre, at en stor del af skovejernes indtægt vil forsvinde, de mange matrikler bliver usælgelige, og de traditionelle generationsskift vil fremadrettet ligeledes bortfalde.

Vi har forholdsvis få landmænd/lodsejere i vores kommune, som gennem generationer har været gode og resursestærke borgere, som har arbejdet hårdt og betalt deres skat til vores velfærd.

Er det virkelig sådan, vi ønsker at behandle de borgere, som i den grad har været med til at opbygge Fredericia til det, vi har i dag?

(Indlægget har også været bragt i bl.a. Fredericia Dagblad. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen