BL roser klimaudspil

Flemming Fuglede har intet imod klimamærker på dagligvarer, så længe ordningen er frivillig. Men husk, at landbruget generelt er klimaets ven, betoner formanden

Flemming Fuglede Jørgensen

Producenter af bl.a. kød og mælk vil fremover kunne reklamere med det enkelte produkts klimaaftryk, fremgår det af regeringens kommende klimaplan.

”Det er en fin idé, som vi ikke kan have noget imod, så længe det foregår ad frivillighedens vej. Vi har nemlig ikke brug for flere snærende bånd og skrappe krav til fødevareerhvervet i Danmark”, siger Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug.

Landbruget har mindsket CO2-udledningen

BL-formanden kender ligesom den øvrige befolkning endnu ikke detaljerne i den store klimaplan. Men ud fra, hvad han foreløbig har hørt, bakker han op om regeringens udspil. Også fordi Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet tydeligvis gør en dyd ud af at fortælle, at dansk landbrug rent faktisk har mindsket CO2-udledningen med 17 % siden 1990.

Den mest klimavenlige produktionsform…

”Det er heller ikke for tidligt, at vi landmænd påskønnes og anerkendes for vores klimaindsats”, mener Flemming Fuglede.

”Landbruget er en del af klimaløsningen, mere end erhvervet udgør et egentligt klimaproblem: Mange glemmer, at landbrugets planter optager masser af CO2. En helt almindelig hvedemark optager eksempelvis 15 tons CO2 per hektar. Det mest klimavenlige landbrug er i øvrigt det moderne og vidensoptimerede (konventionelle) landbrug, da denne produktionsform udnytter ressourcerne mest effektivt”, tilføjer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen