Antibiotika-forbruget falder – og niveauet er i forvejen meget lavt

Danmark er et mønsterland, hvad antibiotika angår. Der blev brugt 16 tons mindre antibiotika til dyr i 2017 end i 2013

gris-i-stald

For fjerde år i træk er forbruget af antibiotika til dyr faldet. Danmark er i forvejen et foregangsland på området.

Den årlige Danmap-overvågning for 2017, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet står bag, viser, at der i 2017 blev brugt cirka tre procent mindre antibiotika til alle danske dyr end året før. Fra 2013 til 2017 er forbruget faldet med 14 procent. Det svarer til et fald på lidt over 16 tons. Det er især et fald i brugen af antibiotika til danske svin, som driver udviklingen.

Hele verden beundrer danske svineavlere

Antibiotikaforbruget i Danmark er blandt de laveste i de lande, hvor der findes en betydelig svineproduktion. Fra hele verden kommer videnskabsfolk således til Danmark for at se, hvordan det kan lade sig gøre at have et så lavt antibiotikaforbrug.

Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside har tidligere bragt et indlæg fra dyrlæge Gerben Hoornenborg, som fortalte om den styr, der er på både fødevaresikkerhed, folkesundhed og dyrevelfærd her til lands – og hvordan folk udefra beundrer de danske erfaringer.

Sober og faglig korrekt diskussion ønskes

”Jeg vil derfor opfordre til, at diskussionen føres på et sobert og fagligt korrekt grundlag. Det nytter ikke noget at ødelægge dansk landbrug, og at vi så efterfølgende er nødt til at importere kød fra lande, hvor folkesundhed, dyrevelfærd og hensyn til miljø ikke står så højt på dagsordenen som i Danmark”, lød det fra dyrlægen.

Du kan læse Gerben Hoornenborgs indlæg HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.