Undgå oversvømmelser

Landmand Carsten Søborg er glad for Jammerbugt Kommunes oprensning af Ryå – og forstår ikke politianmeldelsen af kommunen

oversvoemmelse-1

Af Carsten Søborg, næstformand for Jammerbugt Vandløbslaug, Tranumvej 22, Birkelse, 9440 Aabybro

Den igangværende oprensning af Ryå er – som det kan ses på billederne – i aller højeste grad nødvendig. For at sikre ikke blot landmandens afgrøder, men også både veje, haver, enkelthuse, større bebyggelser og byer i nærheden af åen.

Det er rigtigt, at der for en kort periode vil være bar jord langs åen. Men vegetationen kommer hurtigt igen.

Det er ubegribeligt, at nogen, herunder Danmarks Naturfredningsforening, helt åbenbart synes, at det er i orden, at andres huse sættes under vand ved skybrud, og derfor ikke billiger, at Ryå igen får den vandføringsevne, der var for år tilbage.

Kommunen skal have tak for en oprensning, der fjerner den vegetation, der unødigt forhindrer vandets vej, således at vandløbet bringes tilbage til det niveau, den er beskyttet til.

(Indlægget har også været bragt i avisen Nordjyske. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på BL’s hjemmeside).

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Deltag i vores møde på NutriFair

Torsdag den 17. januar inviterer vi til møde i Messe C under NutriFair. Kom og få en sandwich og hør aktuelt fra Sønderby Legal og Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz.

baeredygtigtlandbrug_A1260
Generalforsamling
Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem i dag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen