Svinepest skal tages mere alvorligt

Jørn Dohrmann mener ligesom Bæredygtigt Landbrug, at import af vildtkød bør forbydes

bred-dohrmann

Af Jørn Dohrmann, Drenderupvej 30, Vamdrup, medlem af Europa-Parlamentet (DF)

Belgiske svinebønder er i chok, efter at de er blevet knockoutet af afrikansk svinepest, og udbruddet kan hurtigt sprede sig derfra og sende danske svineproducenter til tælling også.

Det vil give dansk økonomi endnu et problem, for sagen er nemlig den, at især de danske landområder er meget afhængige af svineproducenterne – både i form af arbejdspladser og skatteindtægter.

Det kan kun gå for langsomt med det vildsvinehegn

Men gør vi nok for at afværge truslen? Og gør vi det hurtigt nok?

Det kan nemlig kun gå for langsomt med opsætningen af vildsvinehegnet. Samtidig skal vi have etableret de skydehold af jægere, der med SMS-kæder kunne rykke lynhurtigt ud. Det foreslog jeg allerede i april. Skydehold, som man tilmelder sig, vil nemlig effektivt kunne fjerne vildsvinetruslen, og så skal de have aftaler med Slesvig-Holsten om at gøre det samme.

Afrikansk svinepest må ikke komme til Danmark

Desuden skal der fokus på vask af lastbiler, der krydser grænsen, samt indskærpes via medierne, at det ikke er tilladt at tage kødvarer med over grænsen. Ligesom jægere, der tager til udlandet på vildsvinejagt, naturligvis ikke må bringe byttet hjem uden test.

Vi må og skal gøre alt, hvad der står i vores magt for at forhindre afrikansk svinepest i at komme til Danmark.

(Indlægget har også været bragt i diverse medier, og skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Bæredygtigt Landbrug har forleden anmodet de offentlige myndigheder om at forbyde import af vildtkød, når der er risiko for svinepest-infektioner – dén artikel kan du læse HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.