Stop landbrugshetz

Landbruget anvender selvsagt udelukkende godkendte og ufarlige sprøjtemidler, understreger sydjysk folketingskandidat

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Af Jan Køpke Christensen, folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland, Nye Borgerlige, Storegade 19, Løjt Kirkeby

Jeg er helt enig med Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, som den 16. september i JydskeVestkystens debat berettiget kritiserer John Thomsen for at nedgøre landbruget på miljøområdet.

Det er så trættende og helt ude af proportioner, når nogen konstant vil påstå, at vandværker landet over renser drikkevandet, fordi landbruget sviner. Med andre ord landbrugets pesticider.

Ikke til fare for drikkevandet

Ifølge den seneste opgørelse fra Naturstyrelsen er det industrikemi, ” bypesticider” og naturlige stoffer, der sviner. Så stop nu denne hetzagtige kampagne mod vores landbrug. Rensningen har altså intet med landbrugets planteværnsmidler at gøre! Hvorfor John Thomsen ikke er klar over, at moderne pesticider kun godkendes af Miljøstyrelsen, hvis de ikke er til fare for drikkevandet, er et stort spørgsmål.

Landbruget anvender selvsagt udelukkende godkendte og ufarlige midler.

Hvorfor denne hetz mod vores landbrug og bevidst glemme øvrige meget farligere stoffer?

Hvorfor skal landbruget nedgøres?

Alle og ikke mindst landbruget ønsker rent drikkevand.

Så hvorfor skal landbruget konstant stå for skud og nedgøres? Vi bør være mere objektive i miljødebatten. Sæt også kikkerten mod alle andre områder på miljøområdet.

(Læserbrevet har også været bragt i dagbladet JydskeVestkysten. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Det oprindelige læserbrev af BL-bestyrelsesmedlem Jens Iversen kan du læse HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.