Sælg andelsselskaberne

Ledelsen i andelsselskaberne forstår ikke længere primærerhvervets vilkår, skriver Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Landmandens penge har det bedst i landmandens lommer – og han har hårdt brug for dem.

Derfor bør de danske andelsselskaber, der har glemt landmændene, sælges, og de omkring 40 milliarder kr. i egenkapital udbetales til ejerne: Danske landmænd vil således kunne øge soliditeten på bedrifterne.

Der var engang…

Andelsselskaberne blev i sin tid skabt i en god mening og var i mange år en succes: De blev oprettet af landmænd, så disse i fællesskab kunne forarbejde, konservere, transportere og sælge deres varer. Samtidig kunne landmændene sammen forædle og øge kvaliteten samt søge nye markeder. Dengang var andelsselskaberne nationalt baserede og styret af fremsynede landmænd i samråd med deres landmandskolleger.

Landmanden har ingen føling med den daglige drift

I dag er der tale om multinationale virksomheder, der hellere vil ekspandere i udlandet og dermed investere den danske landmands penge i stedet for at udbetale dem i udbytte. Ejerne – landmændene – har ikke længere føling med den daglige drift, og virksomhedens ledelse forstår ikke primærerhvervets vilkår.

Sælg nu de andelsselskaber, der lader ejerne i stikken!

(Indlægget har også været bragt i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen