Nej, danske landmænd har ikke rimelige rammevilkår!

Jørn Dohrmann (DF) reagerer på udtalelser fra finansminister Kristian Jensen (V) i landbrugspressen

bred-dohrmann

Af Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, Vamdrup

Så kom kaffen da helt galt i halsen.

I ramme alvor siger finansminister Kristian Jensen (V) fredag til Landbrugsavisen, at Danmark i det store hele er på omgangshøjde med landene omkring os, når det gælder landbrugets rammevilkår.

Hvorfor skal Danmark reducere kraftigst i ammoniakudledningen?

For et år siden ville Kristian Jensen have sagt ja til, at danske landmænds rammevilkår ikke var som i landene omkring os, siger han. Men nu mener han altså, at regeringens 16-punktsplan som ved et trylleslag har udlignet forskellene.

Er Kristian Jensen helt uvidende om, at Danmark er det land i EU, der har lovet at reducere ammoniakudledningen mest? Nemlig 24 procent. Ved finansministeren ikke, at gennemsnittet i EU-landene er seks procents reduktion i 2020? Der er da langt op til, at man kan sige, vi har ens rammevilkår.

Lande, vi normalt sammenligner os med, reducerer således langt under det astronomiske tal, som man mener kan koste os et produktionstab på 10 mia. kroner, hvis det skal overføres til en reduktion i husdyrbestanden. Eller hvad der svarer til 5000 arbejdspladser.

Hvad med jordskatterne?

Har Kristian Jensen aldrig hørt om jordskatten? En særskat på danske landmænd i forhold til landmandskolleger ude i Europa og verden?

Jeg er faktisk lidt rystet over finansministerens totale mangel på viden om dansk landbrug.

(Indlægget har også været bragt i diverse medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.