Naturfredningsforening er klimahykler

DN's præsident vil have afviklet kødproduktion - mens organisationen selv producerer og sælger det mest klimafjendtlige kød, der findes...

kiaer-1

Af Peter Kiær, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

”Vi burde i morgen stort set holde op med at flyve. Vi burde begynde at afvikle vores kolossale kødproduktion, og i stedet omlægge de store arealer, hvor vi i dag producerer foder, rejse skov og lave det om til natur, der kan binde kulstof.”

Sådan sagde præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN) Maria Reumert Gjerding i Debatten på DR2. Men det kniber med selv at leve op til organisationens egne klimaidealer.

Lammekød og oksekød topper klimafjendtlig liste

DN driver landbrug ved Skovsgaard på Langeland. Her har man dyreproduktion, og man sælger kød til besøgende og i webshoppen på DN’s hjemmeside.

Det drejer sig om oksekød og lammekød. Disse er de to former for kød, der rammer klimaet hårdest. Aarhus Universitet har undersøgt en række fødevarer for deres CO2-aftryk, og lammekød topper listen. Lammekød giver et aftryk på 21,4 kg CO2-ækv. per kg fødevare. Oksekød ligger på andenpladsen blandt landbrugsprodukter med 13,9 kg CO2-ækv. per kg fødevare. Grisekød og kyllingekød ligger på henholdsvis 4,6 kg og 5,5 kg, men selvom disse to kødformer befinder sig i klimaklassens flinkeskole, er det ikke noget, DN sælger – nej, man nøjes selvfølgelig med de to former for kød, der er værst for klimaet.

Spis det kød, du har lyst til – men gør, hvad du siger!

I øvrigt synes jeg, at du skal have lov til at spise det kød, du har lyst til – jeg selv både sælger og spiser masser af gris. Men det er da hyklerisk at sige det modsatte af, hvad man gør…

(Indlægget har også været bragt i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.