Kenny Bruun Olsen: DN er Danmarks største og mest magtfulde politiske forening

Danmarks Naturfredningsforening er med Maria Reumert Gjerding den mest magtfulde politiske forening i landet, skriver Kenny Bruun Olsen. Han opfordrer folketinget til at afgrænse og minimere foreningens alt for store magt

kenny

Af Kenny Bruun Olsen, byrådsmedlem for Venstre i Fredericia Byråd

Det piner mig stadig, når jeg tænker på den ægteskabspagt, som Fredericia Kommune og Danmarks Naturfredningsforening indgik i starten af året.

Tænk, at en forening i dagens Danmark kan ekspropriere og frede tredje mands ejendom, og at ejeren af den fredede jord stadig skal betale ejendomsskat af noget, han ikke længere har brugsret over.

Danmarks Naturfredningsforening og Fredericia Kommune har fejltolket og misforstået tanken om fredning, og det går nu ud over Trelde skov.

I 2013 lavede den daværende regering sammen med Naturstyrelsen, Kommunernes landsforening og Danmarks Naturfredningsforening en Handlingsplan for fredning, og der står klart og tydeligt,

“at der som udgangspunkt skal foreligge en aktuel eller en potentiel konkret trussel mod fredningsværdierne i det pågældende område.”

Den trussel findes ikke i Trelde skov. Trelde skov er en af de mest mangfoldige skove, vi har i Danmark, og den har været fredsskov siden 1805. Derfor vil jeg opfordre folketinget til en gang for alle at afgrænse og minimere DN’s meget store magt.

Danmarks Naturfredningsforenings nye præsident hedder Maria Reumert Gjerding og er tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten. Med andre ord: Danmarks Naturfredningsforening er styret af Enhedslisten og er den mest magtfulde politiske forening i Danmark.

Jeg forstår under ingen omstændigheder at samtlige byrådsmedlemmer, med undtagelse af Venstre, ikke beskytter og hjælper sine borgere i Fredericia Kommune, i stedet for at lægge skovejernes skæbne i en venstresocialistisk forening, som kun har et formål; nemlig at afskaffe den private ejendomsret og markedsøkonomiens frie udfoldelse.

Jeg vil opfordre alle borgere i Fredericia kommune til at deltage og give deres støtte til skovejerene i Trelde på borgermødet den 26. september i det Bruunske pakhus.

(Indlægget har også været bragt i diverse medier. Kenny Bruun Olsen har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.